Заклучок на Врховен суд од 15.05.2012 г.

  • Version
  • Преземи 8
  • Големина на фајлот 185.58 KB
  • Број на датотеки 1
  • Датум на креирање мај 15, 2012
  • Последна промена август 14, 2022

Заклучок на Врховен суд од 15.05.2012 г.

„На работникот кој организирал или учествувал во штрајк, кој не е организиран во согласност со Закон и Колективен договор, може да му се даде отказ, ако продолжил со штрајкот и по приемот на правосилната судска пресуда, со која се забранува штрајкот како спротивен на Закон и Колективен договор.“

Претходно Пресуда на Апелационен суд Скопје РОЖ-754/12
Поддржано од

Здружение за трудово

и социјално право

 

E-маил: contact@trudovopravo.mk 

Copyright © 2023 Здружение за трудово и социјално право