Заклучок на Врховен суд од 07.12.2010 г.

  • Version
  • Преземи 4
  • Големина на фајлот 175.55 KB
  • Број на датотеки 1
  • Датум на креирање декември 7, 2010
  • Последна промена август 13, 2022

Заклучок на Врховен суд од 07.12.2010 г.

„На работникот кој е именуван од синдикалната организација како член на Штрајкувачкиот одбор, не може да му престане работниот однос поради организирање на штрајкот.“

Претходно Пресуда на Апелационен суд Скопје РОЖ.бр.-694/10
Поддржано од

Здружение за трудово

и социјално право

 

E-маил: contact@trudovopravo.mk 

Copyright © 2023 Здружение за трудово и социјално право