Правно мислење на Врховен суд од 01.10.2018 г.

  • Version
  • Преземи 4
  • Големина на фајлот 0.00 KB
  • Број на датотеки 1
  • Датум на креирање октомври 1, 2018
  • Последна промена август 14, 2022

Правно мислење на Врховен суд од 01.10.2018 г.

Работникот има правен интерес со тужба да бара поништување на одлука на работодавачот со која е утврдено постоење на штета причинета од работник на работа или во врска со работа и неговото задолжение штетата да ја надомести.

Претходно Пресуда на Апелационен суд Скопје РОЖ-1201/18
Поддржано од

Здружение за трудово

и социјално право

 

E-маил: contact@trudovopravo.mk 

Copyright © 2023 Здружение за трудово и социјално право