Правно мислење на Врховен суд од 09.07.2018 г.

  • Version
  • Преземи 24
  • Големина на фајлот 121.87 KB
  • Број на датотеки 1
  • Датум на креирање јули 9, 2018
  • Последна промена август 14, 2022

Правно мислење на Врховен суд од 09.07.2018 г.

„На припадниците на судската полиција која е дел од судската служба, правата и обврските, а со тоа и надоместоците на плата за посебни услови, работа во смени – турнуси, работа ноќе, прекувремена работа, работа за време на празници, треба да се утврдуваат и исплатуваат согласно Законот за судска служба како lex specialis.“

Претходно Решение на Апелационен суд Битола РОЖ-400/18
Поддржано од

Здружение за трудово

и социјално право

 

E-маил: contact@trudovopravo.mk 

Copyright © 2023 Здружение за трудово и социјално право