Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ 1035/17

  • Version
  • Преземи 3
  • Големина на фајлот 95.98 KB
  • Број на датотеки 1
  • Датум на креирање март 1, 2018
  • Последна промена август 14, 2022

Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ 1035/17

Правото на зголемување на платата за работа во три смени, работникот може да го оствари само за деновите во кои работи втора и трета смена. Согласно Колективниот договор за енергетика, работникот има право на зголемување на часовнината од 5 % за секој час.

Претходно Пресуда на Апелационен суд Скопје РОЖ-1528/17
Поддржано од

Здружение за трудово

и социјално право

 

E-маил: contact@trudovopravo.mk 

Copyright © 2023 Здружение за трудово и социјално право