Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ-205/18

  • Version
  • Преземи 4
  • Големина на фајлот 376.22 KB
  • Број на датотеки 1
  • Датум на креирање мај 31, 2018
  • Последна промена декември 27, 2022

Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ-205/18

(...) „Кога странката во судската постапка т.е тужителот поведува судска постапка потребно  е да постави јасно и прецизно тужбено барање кое сака да го побие. Имено, при спроведен јавен оглас во кој се бара ново вработено лице, неможе да се се побие постапка по спроведениот јавен оглас т.е известувањето за избраниот работник, туку се побива постапката за спроведениот јавен оглас доколку не е во согласност со прописите или пак избраниот кандикат не ги исполнува законски предвидени критериуми.”

Претходно Пресуда на Апелационен суд Скопје РОЖ-1784/17
Поддржано од

Здружение за трудово

и социјално право

 

E-маил: contact@trudovopravo.mk 

Copyright © 2023 Здружение за трудово и социјално право