Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ-209/16

  • Version
  • Преземи 0
  • Големина на фајлот 456.86 KB
  • Број на датотеки 1
  • Датум на креирање јуни 28, 2016
  • Последна промена декември 27, 2022

Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ-209/16

(...) „Од предвидените одредби во Законот за основното образование и Законот за средното образование, на работодавачот му даваат можност да заснова работен однос на определено време и тоа со кандидати кои не ги исполнуваат посебните услови во поглед на стручната спрема предвидени во Законот и нормативот на наставен кадар доколку на огласот не се пријават лица кои ги исполнуваат условите во поглед на стручната спрема па при ваква состојба.

Претходно Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ-122/16
Поддржано од

Здружение за трудово

и социјално право

 

E-маил: contact@trudovopravo.mk 

Copyright © 2023 Здружение за трудово и социјално право