Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ-280/17

  • Version
  • Преземи 13
  • Големина на фајлот 383.60 KB
  • Број на датотеки 1
  • Датум на креирање мај 10, 2017
  • Последна промена декември 27, 2022

Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ-280/17

(...) „Целосно и законито е спроведена постапката за вработување по јавниот оглас врз основа на рангирање на кандидатите според стекнатиот просечен успех од образованието и резултатите од интервјуто, а врз основа на извештајот од Комисијата во кој се содржани сите кандидати со уредни пријави кои се јавиле на огласот. Покрај ова, треба да се прави разлика помеѓу работно искуство во определена струка и работно искуствов(стаж). Работно искуство во струката означува дека кандидатот има претходно засновано работно искуство во конретната област за која е распишан огласот.

Претходно Пресуда на Апелационен суд Скопје РОЖ-563/16
Поддржано од

Здружение за трудово

и социјално право

 

E-маил: contact@trudovopravo.mk 

Copyright © 2023 Здружение за трудово и социјално право