Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ 643/17

  • Version
  • Преземи 2
  • Големина на фајлот 107.45 KB
  • Број на датотеки 1
  • Датум на креирање октомври 3, 2017
  • Последна промена август 14, 2022

Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ 643/17

Работникот мора да се изјасни за новиот променет договор за вработување во рок од 15 дена од денот на приемот на понудата, а ако работникот ја прифати понудата на работодавачот, нема право на отпремнина поради престанување на претходниот договор за вработување. Го задржува правото да ја оспорува пред надлежниот суд одлуката за промена на договорот за вработување, според која одредба работникот можел да бара судска заштита доколку била донесена одлука од работодавачот за откажување на претходниот договор за вработување, меѓутоа нема основ за бара судска заштита, односно поништување на новиот договор за вработување кој што доброволно го потпишал и го прифатил.

Претходно Пресуда на Апелационен суд Скопје РОЖ-534/16
Поддржано од

Здружение за трудово

и социјално право

 

E-маил: contact@trudovopravo.mk 

Copyright © 2023 Здружение за трудово и социјално право