Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ-157/16

  • Version
  • Преземи 2
  • Големина на фајлот 344.04 KB
  • Број на датотеки 1
  • Датум на креирање јуни 21, 2016
  • Последна промена декември 27, 2022

Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ-157/16

(...) „Работодавачот при утврдување на дисциплинска мерка, треба да се внимава дали се запазени роковите за застареност. Работодавачот не може да донесе законито решение, доколку настапил апсолутниот рок на застареност. Во спротивност, судот ваквото незаконско решение ќе го поништи.”

Претходно Пресуда на Основен суд Битола РОЖ 242/18
Поддржано од

Здружение за трудово

и социјално право

 

E-маил: contact@trudovopravo.mk 

Copyright © 2023 Здружение за трудово и социјално право