Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ-319/16

  • Version
  • Преземи 7
  • Големина на фајлот 362.45 KB
  • Број на датотеки 1
  • Датум на креирање ноември 3, 2016
  • Последна промена декември 27, 2022

Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ-319/16

(...) „Предвидено е  дека ако повредата на работата и работните задачи повлекува и кривична одговорност, дисциплинската постапка за утврдување на одговорноста на припадникот на затворската полиција застарува во рок од две години од денот на дознавањето на повредата согласно член 54њ од Законот за извршување на санкциите.”

Претходно Пресуда на Апелационен суд Скопје РОЖ-1530/15
Поддржано од

Здружение за трудово

и социјално право

 

E-маил: contact@trudovopravo.mk 

Copyright © 2023 Здружение за трудово и социјално право