Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ-414/18

  • Version
  • Преземи 2
  • Големина на фајлот 377.43 KB
  • Број на датотеки 1
  • Датум на креирање јули 3, 2018
  • Последна промена декември 27, 2022

Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ-414/18

(...) „Дисциплинска мерка како казна за сторената повреда на работниот ред и дисциплина, може да се изрече за работник кој има систематизирано работно место и за кое постои детален опис на работните задачи. Дури и да не е систематизирано, да се прифати под друго име и назив, неможе да се изрече дисциплинска мерка на конкретниот работник, доколку на тоа работно место постојат и  други извршители, а работодавачот не докажал кој од нив ја сторил повредата.”

Претходно Решение на Апелационен суд Битола РОЖ-424/18
Поддржано од

Здружение за трудово

и социјално право

 

E-маил: contact@trudovopravo.mk 

Copyright © 2023 Здружение за трудово и социјално право