Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ-300/17

  • Version
  • Преземи 1
  • Големина на фајлот 418.52 KB
  • Број на датотеки 1
  • Датум на креирање мај 3, 2017
  • Последна промена декември 27, 2022

Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ-300/17

(...) „Од изведените докази се утврдува дека работодавачот, за предизвиканата нематеријална штета на работникот како негов вработен, постои објективна одговорност за настаната штета согласно одредбите од Законот за работни односи. Ова од причини што штетата кај работникот настанала од опасна ствар на која работникот извршувал работни задачи, а уште повеќе што работодавачот иако не склучил договор за работа со работникот и не му обезбедил соодветна обука, му дал на истиот да извршува работни задачи со мешалицата која според мислењето на вештото лице преставува опасен предмет.”

Претходно Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ-340/17
Поддржано од

Здружение за трудово

и социјално право

 

E-маил: contact@trudovopravo.mk 

Copyright © 2023 Здружение за трудово и социјално право