Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ-468/16

  • Version
  • Преземи 0
  • Големина на фајлот 348.26 KB
  • Број на датотеки 1
  • Датум на креирање март 1, 2017
  • Последна промена декември 27, 2022

Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ-468/16

(...) „Согласно пак член 157 од ЗРО, ако утврдувањето на висината на штетата би предизвикало несразмерни трошоци обештетувањето може да се определи во паушален износ, ако случаите на штетните дејствија на работникот и висината на паушалното обештетување се определени со КД.

Претходно Пресуда на Апелационен суд Скопје РОЖ-347/16
Поддржано од

Здружение за трудово

и социјално право

 

E-маил: contact@trudovopravo.mk 

Copyright © 2023 Здружение за трудово и социјално право