Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ-557/16

  • Version
  • Преземи 3
  • Големина на фајлот 764.51 KB
  • Број на датотеки 1
  • Датум на креирање февруари 6, 2017
  • Последна промена декември 27, 2022

Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ-557/16

(...) „Помеѓу другите основи во тужбеното барање, работникот вели дека има право на јубилејна награда за навршување на 10 годишен стаж кај работодавачот. Точно е дека ова право е уредено во Колективниот договор за јавен сектор, но во истиот не е предвидена сумата на надоместокот кој работодавачот треба да ја уплати на работникот. Покрај ова, работодавачот и работникот треба да го има уредено ова во договорот за вработување, во спротивност, работникот нема право на истото.”

Претходно Решение на Апелационен суд Битола РОЖ-556/16
Поддржано од

Здружение за трудово

и социјално право

 

E-маил: contact@trudovopravo.mk 

Copyright © 2023 Здружение за трудово и социјално право