Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ-712/17

  • Version
  • Преземи 8
  • Големина на фајлот 362.77 KB
  • Број на датотеки 1
  • Датум на креирање ноември 1, 2017
  • Последна промена декември 27, 2022

Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ-712/17

(...) „Согласно чл.100 став 1 точка 7 од Колективниот договор во јавниот сектор, на работниците им следува јубилејна награда за непрекинат работен стаж кај работодавецот за 15 години непрекината работа кај работодавецот 1 (една) просечна месечна нето плата по работник во Републиката објавена на денот на исплатата. Па, оттука, произлегува дека работодавачот не може да му исплати помала сума на работникот од предвидената сума со Колективен договор.”

Претходно Пресуда на Aпелационен суд Битола РОЖ-680/17
Поддржано од

Здружение за трудово

и социјално право

 

E-маил: contact@trudovopravo.mk 

Copyright © 2023 Здружение за трудово и социјално право