Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ-865/17

  • Version
  • Преземи 10
  • Големина на фајлот 369.35 KB
  • Број на датотеки 1
  • Датум на креирање јануари 16, 2018
  • Последна промена декември 27, 2022

Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ-865/17

(...) „Во Колективен договор во јавниот сектор (кај работодавачот) има предвидено и право на работникот исплата на јубилејна награда за непрекинат работен стаж кај работодавачот и тоа за 15 години непрекината работа во висина од една просечна месечна нето плата по работник објавена на денот на исплатата и за 30 години непрекината работа кај работодавачот една и пол просечни месечни нето плати по работник. Работникот има право на надомест за јубилејна награда, а работодавачот е должен да ја исплати истата во превидениот износ. Во спротивност работникот има право да поведе судска постапка.”

Претходно Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ-921/17
Поддржано од

Здружение за трудово

и социјално право

 

E-маил: contact@trudovopravo.mk 

Copyright © 2023 Здружение за трудово и социјално право