Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ-243/17

  • Version
  • Преземи 1
  • Големина на фајлот 416.42 KB
  • Број на датотеки 1
  • Датум на креирање март 14, 2017
  • Последна промена јануари 21, 2023

Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ-243/17

(...) „Согласно член 105 став 1 од Законот за работни односи, работникот има право на заработувачка - плата согласно со закон, колективен договор и договор за вработување. Согласно член 113 став 1 т.2 од Законот за работни односи, работникот има право на надомест на трошоци поврзани со работата за теренски додаток.”

Претходно Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ-160/17
Поддржано од

Здружение за трудово

и социјално право

 

E-маил: contact@trudovopravo.mk 

Copyright © 2023 Здружение за трудово и социјално право