Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ-220/16

  • Version
  • Преземи 0
  • Големина на фајлот 562.01 KB
  • Број на датотеки 1
  • Датум на креирање октомври 6, 2016
  • Последна промена декември 27, 2022

Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ-220/16

(...) „За полициските службеници, вонредниот работен додаток на плата се исплаќа за работа подолга од полното работно време - прекувремена работа, а се исплаќа на основната компонента на платата по час во висина од 40% согласно член 170 и член 171 од Колективниот договор кај односниот работодавач. Во ситуација кога од изведените докази не произлегува дека работникот се согласил да работодавецот му овозможи користење на слободни денови за изработената прекувремена работа за предметниот период, првостепениот суд заклучил дека работодавачот е должен да му ги плати надоместоците по основ прекувремена работа.”

Претходно Пресуда на Апелационен суд Скопје РОЖ-1295/15
Поддржано од

Здружение за трудово

и социјално право

 

E-маил: contact@trudovopravo.mk 

Copyright © 2023 Здружение за трудово и социјално право