Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ-247/17

  • Version
  • Преземи 0
  • Големина на фајлот 116.00 KB
  • Број на датотеки 1
  • Датум на креирање април 19, 2017
  • Последна промена декември 27, 2022

Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ-247/17

(...) „Платата се пресметуваа на тој начин што утврдениот коефициент на сложеност за работното место се помножува со вредносниот бод кај конкретниот  работодавецот. Плата согласно склучениот договор за вработување треба да сооветствува согласно пропишаниот коефициент на сложенот за ова работно место во актот за сиситематизација на работодавачот.”

Претходно Решение на Апелационен суд Битола РОЖ-177/17
Поддржано од

Здружение за трудово

и социјално право

 

E-маил: contact@trudovopravo.mk 

Copyright © 2023 Здружение за трудово и социјално право