Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ-467/17

  • Version
  • Преземи 1
  • Големина на фајлот 568.36 KB
  • Број на датотеки 1
  • Датум на креирање октомври 19, 2017
  • Последна промена јануари 19, 2023

Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ-467/17

(...) „Се со цел непречено извршување на функцијата во јавните обвинителства, за јавните обвинители се огранизираат дежурства кој ги предвидува и уредува Јавниот обвинител во тоа конкретно јавно обвинителство за секој започнат месец. За овој вид на дежурства кои можат да ги извршуваат од дома или пак во просториите на самото јавно обвинителство, јавните обвинители имаат право на надомест кој се пресметува согласно член 12 од Законот за плати на јавните обвинители.”

Претходно Решение на Апелационен суд Битола РОЖ-690/17
Поддржано од

Здружение за трудово

и социјално право

 

E-маил: contact@trudovopravo.mk 

Copyright © 2023 Здружение за трудово и социјално право