Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ-529/16

  • Version
  • Преземи 4
  • Големина на фајлот 374.66 KB
  • Број на датотеки 1
  • Датум на креирање февруари 1, 2017
  • Последна промена јануари 19, 2023

Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ-529/16

(...) „При неоснован прекин на договорот за вработување, по правосилноста на одлуката, работникот има право да се врати на работа и за истото треба да му биде исплатена бруто платата за периодот по прекин на работниот однос, се до неговото враќање на работа согласно член 102 од Законот за работни односи.”

Претходно Пресуда на Aпелационен суд Битола РОЖ-276/17
Поддржано од

Здружение за трудово

и социјално право

 

E-маил: contact@trudovopravo.mk 

Copyright © 2023 Здружение за трудово и социјално право