Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ-977/17

  • Version
  • Преземи 6
  • Големина на фајлот 391.63 KB
  • Број на датотеки 1
  • Датум на креирање февруари 13, 2018
  • Последна промена декември 28, 2022

Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ-977/17

(...) „Правото за исплата на бонус  плата на работниците  чии што работен однос се заснова со lex specialis закон како што се : Законот за вработените во јавниот сектор, Законот за извршување на санкциите не е предвидено, но таквото право е предвидено со Законот за работните односи. Од тие причини правото на бонус плата за овие работници се уредува согласно член 117 став 4 од ЗРО како општ пропис од работните односи, а кои одредби се применуваат согласно член 3 од Законот за вработените во јавниот сектор.”

Претходно Пресуда на Апелационен суд Скопје РОЖ-1507/17
Поддржано од

Здружение за трудово

и социјално право

 

E-маил: contact@trudovopravo.mk 

Copyright © 2023 Здружение за трудово и социјално право