Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ-1035/17

  • Version
  • Преземи 9
  • Големина на фајлот 311.95 KB
  • Број на датотеки 1
  • Датум на креирање март 1, 2018
  • Последна промена јануари 19, 2023

Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ-1035/17

(...) „Согласно член 106 став 3 од Закон за работни односи, додатоците на платата се определуваат за посебните услови при работа, кои произлегуваат од распоредот на работното време , меѓу другото и за работа во смени. Согласно член 66 став 1 од Колективниот договор за енергетика, платата на работникот се зголемува по час за работа во три смени 5%,а согласно став 4 од истиот член правото на зголемување на платата по основ на работа во три смени, работникот го остварува само во деновите кога работи во втора и трета смена.”

Претходно Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ-1003/17
Поддржано од

Здружение за трудово

и социјално право

 

E-маил: contact@trudovopravo.mk 

Copyright © 2023 Здружение за трудово и социјално право