Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ-138/16

  • Version
  • Преземи 1
  • Големина на фајлот 371.80 KB
  • Број на датотеки 1
  • Датум на креирање септември 20, 2016
  • Последна промена јануари 21, 2023

Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ-138/16

(...) „Согласно член 145 од Законот за работен однос, работникот има право на надоместок на неискористениот дел од годишниот одмор пред престанокот на работниот однос, ако претходно побарал користење на годишен одмор, а не му било овозможено користење на годишен одмор а работниот однос му престанал не по негова вина и волја. Во ситуација кога од страна на работдавачот е донесено решение за користење на годишен одмор,а работникот во спорниот период не го искористил одморот, тогаш нема право на надоместок за неискористен годишен одмор.

Претходно Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ-102/16
Поддржано од

Здружение за трудово

и социјално право

 

E-маил: contact@trudovopravo.mk 

Copyright © 2023 Здружение за трудово и социјално право