Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ-362/18

  • Version
  • Преземи 3
  • Големина на фајлот 1.13 MB
  • Број на датотеки 1
  • Датум на креирање јули 5, 2018
  • Последна промена јануари 21, 2023

Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ-362/18

(...) „Имено, согласно член 145 став 1 од Закон за работни односи, работникот има право на надоместокна неискористениот дел од годишниот одмор пред престанок на работниот однос, ако претходно побарал користење на годишен одмор, а не му било овозможено користење на годишен одмор, а работниот однос му престанал не по негова вина и волја. Па поради тоа, доколку работникот не побарал од работодавачот да го искористи својот преостанат неискористен одмор, тогаш нема право на надоместок.”

Претходно Пресуда на Апелационен суд Скопје РОЖ-1712/17
Поддржано од

Здружение за трудово

и социјално право

 

E-маил: contact@trudovopravo.mk 

Copyright © 2023 Здружение за трудово и социјално право