Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ-398/18

  • Version
  • Преземи 1
  • Големина на фајлот 768.22 KB
  • Број на датотеки 1
  • Датум на креирање јуни 14, 2018
  • Последна промена декември 28, 2022

Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ-398/18

(...) „Во поведената постапка, работникот треба да ги достави сите докази со кој се потврдува тужбеното барање за надомест за годишен одмор и бонус плата, во спротивност судот не може да утврди дека работникот остварил над 150 часа подолго од полното работно време, а не отсуствувал повеќе од 21 ден во текот на 2014 година, за да има право да му биде исплатен надоместок за бонус.”

Претходно Пресуда на Апелационен суд Скопје РОЖ-1759/17
Поддржано од

Здружение за трудово

и социјално право

 

E-маил: contact@trudovopravo.mk 

Copyright © 2023 Здружение за трудово и социјално право