Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ-425/17

  • Version
  • Преземи 2
  • Големина на фајлот 402.18 KB
  • Број на датотеки 1
  • Датум на креирање јуни 6, 2017
  • Последна промена декември 28, 2022

Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ-425/17

(...) „Доколку Владата донесе одлуки со кој ги ограничува државните ресусри да се искористуваат наменски за време на еконосмка криза, работодавачите каде што се основани од страна на државата или пак каде што  државата е мнозински сопственик потребно е да направат промена во Колективниот договор на ниво на работодавач во делот за надомест на годишен одмор. Во спротивност, рабоничкото право за исплата на надомест на годишен одмор не може да биде на ниту еден начин ограничено.”

Претходно Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ-396/17
Поддржано од

Здружение за трудово

и социјално право

 

E-маил: contact@trudovopravo.mk 

Copyright © 2023 Здружение за трудово и социјално право