Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ-427/16

  • Version
  • Преземи 1
  • Големина на фајлот 302.56 KB
  • Број на датотеки 1
  • Датум на креирање декември 22, 2016
  • Последна промена декември 28, 2022

Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ-427/16

(...) „Работодавачот со неисплаќањето на надомест за годишен одмор на вработените го повредил правото за надомест на годишен одмор предвидено со КД и покрај тоа што Владата донела одлука за антикризни мерки сепак не може да го ограничи правото предвидено во КД.”

Претходно Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ-389/16
Поддржано од

Здружение за трудово

и социјално право

 

E-маил: contact@trudovopravo.mk 

Copyright © 2023 Здружение за трудово и социјално право