Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ-1087/17

  • Version
  • Преземи 2
  • Големина на фајлот 343.25 KB
  • Број на датотеки 1
  • Датум на креирање март 22, 2018
  • Последна промена декември 28, 2022

Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ-1087/17

(...) „Кога се пресметуваат роковите во однос на паричните побарувања од работен однос, треба да се има во предвид дека истите согласно член 115 од Законот за работни односи, истите застаруваат 3 години од денот на настанување на побарувањето. Поради тоа треба да се внимава дали истото е застарено или не.”

Претходно Решение на Апелационен суд Битола РОЖ-335/18
Поддржано од

Здружение за трудово

и социјално право

 

E-маил: contact@trudovopravo.mk 

Copyright © 2023 Здружение за трудово и социјално право