Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ-65-17

  • Version
  • Преземи 0
  • Големина на фајлот 317.79 KB
  • Број на датотеки 1
  • Датум на креирање февруари 21, 2017
  • Последна промена декември 28, 2022

Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ-65-17

(...) „Платата на полициските службеници е составена од основна и исклучителна компонента. Исклучителната компонента е составена од додаток на работна успешност, работниот додаток на плата и вонреден работен додаток на плата. Вонредниот додаток претставува додаток кој полицискиот службеник го добива за вршење на прекувремена работа. Бидејќи истиот е променлив, но состевен дел од основната плата, за него работодавачот треба да плаќа и придонеси за пензиско и инвалидско осигурување.”

Претходно Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ 562/16
Поддржано од

Здружение за трудово

и социјално право

 

E-маил: contact@trudovopravo.mk 

Copyright © 2023 Здружение за трудово и социјално право