Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ-305/16

  • Version
  • Преземи 2
  • Големина на фајлот 331.30 KB
  • Број на датотеки 1
  • Датум на креирање декември 20, 2016
  • Последна промена јануари 19, 2023

Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ-305/16

(...) „Согласно член 35 став 1 алинеа 2 од Општиот колективен договор за приватен сектор од областа на стопанството, работникот има право на надомест на трошоците поврзани со работа утврдени со закон и КД и тоа дневници за службени патувања во странство согласно КД на ниво на работодавач или акт на работодавачот, но не помалку од уредбата за издатоците за службен пат и селидби во странство што на органите на управата им се признаваат во тековни трошоци.”

Претходно Решение на Апелационен суд Битола РОЖ-342/16
Поддржано од

Здружение за трудово

и социјално право

 

E-маил: contact@trudovopravo.mk 

Copyright © 2023 Здружение за трудово и социјално право