Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ-457/18

  • Version
  • Преземи 0
  • Големина на фајлот 335.27 KB
  • Број на датотеки 1
  • Датум на креирање септември 11, 2018
  • Последна промена јануари 21, 2023

Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ-457/18

(...) „Со донесенета одлуката на Уставниот суд според која вработените во казнено поправните установи треба да имаат ист статус како и полициските службеници согласно Законот за полиција, а истото се однесува за вработените во секторот за обезбедување. Поради што избришани се зборовите од Законот за извршување на санкции „државни службеници “и заменети со „припадници на затворска полиција“ и само на истите им следува право на бенефициран стаж и зголемување на платата од 30% бидејќи тие се вооружени и униформирани лица кои вршат службени дејствија и имаат овластување на полициајција не и на раководните лица - директорот кај работодавачот (КПУ).”

Претходно Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ-401/18
Поддржано од

Здружение за трудово

и социјално право

 

E-маил: contact@trudovopravo.mk 

Copyright © 2023 Здружение за трудово и социјално право