Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ-6/18

  • Version
  • Преземи 12
  • Големина на фајлот 310.08 KB
  • Број на датотеки 1
  • Датум на креирање март 20, 2018
  • Последна промена декември 28, 2022

Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ-6/18

(...) „Иако тужителката имала статус на административен службеник и дека согласно одредбата од Законот за административни службеници нема право на надомест на трошоци за погреб во случај на смрт на член на потесното семејство бидејќи од истата не произлегува право на надомест на трошоци за погреб во случај на смрт на свекор и свекрва, како што се бара со предметната тужба.”

Претходно Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ-4/18
Поддржано од

Здружение за трудово

и социјално право

 

E-маил: contact@trudovopravo.mk 

Copyright © 2023 Здружение за трудово и социјално право