Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ-22/18

  • Version
  • Преземи 0
  • Големина на фајлот 319.76 KB
  • Број на датотеки 1
  • Датум на креирање март 22, 2018
  • Последна промена декември 28, 2022

Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ-22/18

(...) „Имено, согласно чл.37 с став 2 алинеа 1 од Законот за јавните претпријатија, дисциплински престап претставува потешка повреда на службената должност, работната дисциплина, угледот на јавното претпријатие или угледот на вработените во јавното преттпријатие и тоа неизвршување, несовесно, ненавремено или небрежно вршење на работните задачи, одбивање на вршење на работни задачи поврзани со работното место како и одбивање на писмена наредба за извршување на работните задачи поврзани со работата на јавното претпријатие издадени од непосредно претпоставениот вработен со статус на вршител на јавна услуга, директорот односно раководното лице на јавното претпријатие, во случај на неодложна потреба.”

Претходно Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ-1087/17
Поддржано од

Здружение за трудово

и социјално право

 

E-маил: contact@trudovopravo.mk 

Copyright © 2023 Здружение за трудово и социјално право