Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ-175/17

  • Version
  • Преземи 4
  • Големина на фајлот 452.33 KB
  • Број на датотеки 1
  • Датум на креирање април 5, 2017
  • Последна промена декември 28, 2022

Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ-175/17

(...) „На работникот може да му прекине работниот однос на  работникот согласно член 82, но за истиот потребно е утврдување на повреда на работниот ред и дисциплина. Работник кој совесно и со внимание си ги извршува работните задачи, согласно овој член не може да му прекине работниот однос и решението кое е донесено ќе биде незаконско.”

Претходно Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ-233/17
Поддржано од

Здружение за трудово

и социјално право

 

E-маил: contact@trudovopravo.mk 

Copyright © 2023 Здружение за трудово и социјално право