Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ-301/16

  • Version
  • Преземи 1
  • Големина на фајлот 601.59 KB
  • Број на датотеки 1
  • Датум на креирање декември 12, 2016
  • Последна промена декември 28, 2022

Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ-301/16

(...) „Работодавочот на работникот може да му го откаже договорот за вработување без отказен рок во случаите на кршење на работниот ред и дисциплина или почитување на работните обврски уредени со закон, колективен договор, правилата за работниот ред и дисциплина и договорот за вработување, а особено ако работникот внесува, употребува или е под дејство на алкохол и наркотични средства согласно член 82 од Законот за работни односи, како и член 7 од Меѓународната конвенција на трудот.”

Претходно Пресуда на Апелационен суд РОЖ Битола 306/16
Поддржано од

Здружение за трудово

и социјално право

 

E-маил: contact@trudovopravo.mk 

Copyright © 2023 Здружение за трудово и социјално право