Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ-111/17

  • Version
  • Преземи 1
  • Големина на фајлот 407.26 KB
  • Број на датотеки 1
  • Датум на креирање март 6, 2017
  • Последна промена декември 28, 2022

Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ-111/17

(...) „Договорот за вработување може да се раскине на повеќе начини, а еден од нив и е спогодбеното раскинување на договорот. Имено при потпишување на спогодбата, работникот со особено внимание треба да ја прочита истата, се со цел да се запозне со правата и обврските што произлегуваат од неа. Со други зборови, да не се доведе самиот себеси во заблуда.

Правото за годишен регрес е право кое произлегува од работниот однос и право од кое работникот може да се откаже. За разлика од него, правото на годишен одмор е право кое произлегува од членот 145 од Законот за работни односи и истото е законски загантирано со тоа што работникот не може да се откаже од истото.

Претходно Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ-54/17
Поддржано од

Здружение за трудово

и социјално право

 

E-маил: contact@trudovopravo.mk 

Copyright © 2023 Здружение за трудово и социјално право