Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ-803-17

  • Version
  • Преземи 1
  • Големина на фајлот 350.40 KB
  • Број на датотеки 1
  • Датум на креирање декември 5, 2017
  • Последна промена декември 28, 2022

Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ-803-17

(...) „Согласно одредбите од Законот за работните односи, работниот однос на работникот може да прекине спогодбено, според волјата на двете страни, а за ова работникот да добие опремнина. Но доколку, работникот стори повреда на работниот ред и дисциплина пред спогодбениот договор за прекин, на работникот му прекинал работниот однос. Тогаш работникот нема да има опремнина, ниту пак нејзиното тужбено барање ќе биде основано, а посебно не тужбеното барање за сторена дискриминација бидејќи за друг работник е одобрено барањето за спогодбен престан на работникот и опремнината за истиот.”

Претходно Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ-803/17
Поддржано од

Здружение за трудово

и социјално право

 

E-маил: contact@trudovopravo.mk 

Copyright © 2023 Здружение за трудово и социјално право