Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ-850/18

  • Version
  • Преземи 5
  • Големина на фајлот 643.19 KB
  • Број на датотеки 1
  • Датум на креирање февруари 12, 2019
  • Последна промена декември 28, 2022

Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ-850/18

(...) „Во Законот за работни односи не е пропишано спроведување на дисциплинска постапка кај работодавачот во врска со сторени повреди од страна на работникот и не е пропишано задолжително присуство на работникот во постапката за откажување на договорот за вработување од страна на работодавачот, поради кршење на работниот ред и дисциплина.”

Претходно Пресуда на Апелационен суд Скопје РОЖ-725/18
Поддржано од

Здружение за трудово

и социјално право

 

E-маил: contact@trudovopravo.mk 

Copyright © 2023 Здружение за трудово и социјално право