Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ-159/17

  • Version
  • Преземи 3
  • Големина на фајлот 329.16 KB
  • Број на датотеки 1
  • Датум на креирање март 16, 2017
  • Последна промена декември 28, 2022

Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ-159/17

(...) „Страните можат да склучат волонтерски договор,  за кој се предвидува надомест за волонтирање, односно надомест за направените трошоци поврзани со превозот и храната на волонтерот и тоа 15% од просечната месечна плата во РМ исплатена за претходната година. Согласно Законот за волонтирање, овој надомест е должен да го исплати работодавалот, односно лицето на кого волонтерот му ги дава своите знаења и умешности.”

Претходно Пресуда на Апелационен суд Скопје РОЖ-413/16
Поддржано од

Здружение за трудово

и социјално право

 

E-маил: contact@trudovopravo.mk 

Copyright © 2023 Здружение за трудово и социјално право