Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ-529/17

  • Version
  • Преземи 2
  • Големина на фајлот 674.57 KB
  • Број на датотеки 1
  • Датум на креирање октомври 3, 2017
  • Последна промена декември 28, 2022

Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ-529/17

(...) „За да постои вознемирување на работното место тоа треба да биде систематски и постојано, лицето треба да биде изложено на психичко малтретирање и ставено во беспомошна и безизлезна ситуација, а активностите на вознемирувањето да се многу интензивни барем еднаш седмично или да се одвиваат во текот на подолг временски период најмалку шест месеци и да резултира со големо ментално, психосоматско и социјално страдање кај жртвата – работникот. Согласно чл.8 став 1 од Законот за заштита од вознемирување на работно место, поединечните акти донесени од страна на работодавачот со кои се одлучува за права обврски и одговорности од работен однос, против кои вработениот има право на заштита во постапка утврдена со Законот, не се сметаат за вознемирување на работно место.”

Претходно Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ 643/17
Поддржано од

Здружение за трудово

и социјално право

 

E-маил: contact@trudovopravo.mk 

Copyright © 2023 Здружение за трудово и социјално право