Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ-113/19

  • Version
  • Преземи 12
  • Големина на фајлот 622.34 KB
  • Број на датотеки 1
  • Датум на креирање април 2, 2019
  • Последна промена декември 29, 2022

Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ-113/19

(...) „Во член 76 од Законот за работни односи е предвидено дека работодавачот може да му го откаже договорот за вработување на работникот кога не е можно продолжување на работниот однос меѓу кои и ако престане потребата од вршење на определена работа под условите наведени во договорот за вработување заради економски, организациони, технолошки, структурални и слични промени од страна на работодавачот - деловни причини. Во конкретниот случај работодавачот го укинал работното место на кое работел работникот и со тоа му е откажан договорот за вработување од деловни причини, бидејќи оценил дека не е можно продолжување на работниот однос на работникот кај работодавачот.”

Претходно Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ-113/19
Поддржано од

Здружение за трудово

и социјално право

 

E-маил: contact@trudovopravo.mk 

Copyright © 2023 Здружение за трудово и социјално право