Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ-625/18

  • Version
  • Преземи 5
  • Големина на фајлот 477.66 KB
  • Број на датотеки 1
  • Датум на креирање ноември 12, 2018
  • Последна промена декември 29, 2022

Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ-625/18

(...) „Согласно член 62 став 1 точка 1 од Законот за работни односи, договорот за вработување престанува да важи со изминување на времето за кое бил склучен. Поради тоа, работникот нема право да бара трансформација на работниот однос на определено време во работен однос на неопределено време, бидејќи неговиот работен однос по сила на Закон прекинал.”

Претходно Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ-625/18
Поддржано од

Здружение за трудово

и социјално право

 

E-маил: contact@trudovopravo.mk 

Copyright © 2023 Здружение за трудово и социјално право