Пресуда на Апелационен суд Гостивар РОЖ-140/14

  • Version
  • Преземи 3
  • Големина на фајлот 199.20 KB
  • Број на датотеки 1
  • Датум на креирање мај 9, 2014
  • Последна промена август 1, 2022

Пресуда на Апелационен суд Гостивар РОЖ-140/14

Правото на работникот на теренски додаток е засновано на закон и колективен договор на тужениот при што ваквото право не може да биде ускратено со одлука донесена од органите на управување на тужениот, туку истото може да се ускрати само со измена на законот и колективниот договор.

Претходно Пресуда на Апелационен суд Скопје РОЖ-301/14
Поддржано од

Здружение за трудово

и социјално право

 

E-маил: contact@trudovopravo.mk 

Copyright © 2023 Здружение за трудово и социјално право