Пресуда на Апелационен суд Скопје РОЖ-296/14

  • Version
  • Преземи 22
  • Големина на фајлот 111.30 KB
  • Број на датотеки 1
  • Датум на креирање јуни 4, 2014
  • Последна промена август 14, 2022

Пресуда на Апелационен суд Скопје РОЖ-296/14

Нема основ за надомест на штета поради незаконит престанок на работен однос согласно чл. 102 од ЗРО бидејќи не е заснован работен однос меѓу тужителот и тужениот за работно место – советник на генералниот директор, туку надомест на штета во ваков случај мора да биде предвиден во менаџерскиот договор.

Претходно Пресуда на Апелационен суд Скопје РОЖ-453/14
Поддржано од

Здружение за трудово

и социјално право

 

E-маил: contact@trudovopravo.mk 

Copyright © 2023 Здружение за трудово и социјално право