Пресуда на Апелационен суд Скопје РОЖ.бр.-1194/13

  • Version
  • Преземи 3
  • Големина на фајлот 103.93 KB
  • Број на датотеки 1
  • Датум на креирање јануари 23, 2014
  • Последна промена август 14, 2022

Пресуда на Апелационен суд Скопје РОЖ.бр.-1194/13

„(...) не се исполнети законските услови да се изврши трансформација на работниот однос, бидејќи покрај општите услови за трансформација на работниот однос, потребно е за работното место да се обезбедени финансиски средства, со оглед што тужениот се финансира од Буџетот на РМ, а Министерството за образование донесува финансов план и програма и годишна пресметка, а бидејќи во конкретниот случај не се обезбедени финансиски средства за работното место на тужителот на неопределено време, по наоѓање на овој суд самиот факт што работниот стаж на тужителот кај тужениот во континуитет изнесувал повеќе од 5 години не може да биде причина за трансформирање на работниот однос на тужителот.”

Претходно Пресуда на Апелационен суд Скопје РОЖ.бр.-1192/13
Поддржано од

Здружение за трудово

и социјално право

 

E-маил: contact@trudovopravo.mk 

Copyright © 2023 Здружение за трудово и социјално право