Пресуда на Апелационен суд Скопје РОЖ.бр.-1210/11

  • Version
  • Преземи 0
  • Големина на фајлот 410.66 KB
  • Број на датотеки 1
  • Датум на креирање ноември 3, 2011
  • Последна промена август 14, 2022

Пресуда на Апелационен суд Скопје РОЖ.бр.-1210/11

„(...) неизготвувањето на решение за утврдување статус на полициски службеник не може да биде основ за неисплаќање на овој додаток во висина од 30%, како што е утврдено во законската одредба, затоа што со самиот закон е утврдено кој има статус на полициски службеник и затоа што од карактерот на работното место на кое биле распоредени тужителите недвосмислено произлегува дека имаат статус на полициски службеник.”

Претходно Пресуда на Апелационен суд Скопје РОЖ.бр.-1096/11
Поддржано од

Здружение за трудово

и социјално право

 

E-маил: contact@trudovopravo.mk 

Copyright © 2023 Здружение за трудово и социјално право