Пресуда на Апелационен суд Скопје РОЖ-168/15

  • Version
  • Преземи 0
  • Големина на фајлот 387.44 KB
  • Број на датотеки 1
  • Датум на креирање февруари 4, 2016
  • Последна промена август 14, 2022

Пресуда на Апелационен суд Скопје РОЖ-168/15

„Во жалбата на тужениот се наведува дека по завршувањето на главната расправа (...) од страна на тужениот била исплатена и платата заедно со придонесите за месец март 2014 година со што постои можност да дојде до двојна наплата на ист износ по ист основ.

Овој суд го ценеше истакнатиот жалбен навод, но истиот го најде како неоснован од причина што во никој случај не може да дојде до двојна наплата, бидејќи кога еднаш ќе се наплати, тоа ќе биде евидентирано, па не може да дојде до двојна наплата.”

Претходно Пресуда на Апелационен суд Скопје РОЖ-861/15
Поддржано од

Здружение за трудово

и социјално право

 

E-маил: contact@trudovopravo.mk 

Copyright © 2023 Здружение за трудово и социјално право