Пресуда на Апелационен суд Скопје РОЖ-533/16

  • Version
  • Преземи 7
  • Големина на фајлот 448.53 KB
  • Број на датотеки 1
  • Датум на креирање јануари 25, 2017
  • Последна промена август 14, 2022

Пресуда на Апелационен суд Скопје РОЖ-533/16

„(...) Во спорниот период за тужителот важат одредбите од Законот за работните односи, па имајќи ја предвид одредбата од член 12, став 3 од Законот за работните односи, согласно со која со Договорот за вработување, односно со КД може да се определат права кои се поповолни за работниците, но никако на нивна штета, произлегува дека тужителот има право на додаток на плата за работа во смени, бидејќи тужителот работел во смени и тужениот има обврска утврдениот износ да му го исплати на тужителот.”

Претходно Пресуда на Апелационен суд Скопје РОЖ-273/16
Поддржано од

Здружение за трудово

и социјално право

 

E-маил: contact@trudovopravo.mk 

Copyright © 2023 Здружение за трудово и социјално право